QOʻSHILGAN QIYMAT SOLIGʻNING XORIJ TAJRIBASI VA UNI OʻZBEKISTONDA QOʻLLASH ISTIQBOLLARI - Bobomurodov Abdurasul (Insurance market of Uzbekistan, 2026)
Huqumatlar yildan-yilga elektronlashib bormoqda. Deyarli, barcha davlat idoralari jumladan soliq tizimi oʻzlarining rasmiy veb-sayt va avtomatlashtirilgan tizimlariga ega. Raqamlashtirish soliq organlariga elektron hisobotlar toʻldirishni soliq toʻlovchilarga taklif etish, elektron xizmatlar koʻrsatish va soliq toʻlovchilarning bojxona va xoʻjalik faoliyati yuzasidan nazoratni olib borish imkoniyatini taqdim etadi.