TO‘QIMACHILIK SANOATI KORXONALARI MOLIYAVIY BARQARORLIGINI TA’MINLASH MASALALARI - Qarayev Anvar Botirovich (Insurance market of Uzbekistan, 2026)
Mazkur maqolada to‘qimachilik sanoati korxonalarining moliyaviy barqarorligini ta’minlash masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida korxonalarning moliyaviy holatiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar, aylanma mablag‘lardan samarali foydalanish, xarajatlarni optimallashtirish hamda investitsion faoliyatni rivojlantirish yo‘nalishlari tahlil qilingan. Shuningdek, raqobat muhitida korxonalarning moliyaviy xavfsizligini mustahkamlash, eksport salohiyatini oshirish va zamonaviy boshqaruv mexanizmlarini joriy etishning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijasida to‘qimachilik korxonalarining moliyaviy barqarorligini oshirishga qaratilgan amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.