RIVOJLANGAN BOZORLAR VA O‘ZBEKISTON SUG‘URTA BOZORIDA SUG‘URTA TASHKILOTINING TO‘LOV QOBILIYATINI BAHOLASHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Xalikov Umid Raxmatullayevich (Insurance market of Uzbekistan, 2025)
Maqolada Solvency II va O‘zbekistonning sug‘urta sohasidagi zamonaviy qonunchiligi doirasida sug‘urta tashkilotining to‘lov qobiliyatini baholashga nisbatan yondashuvlarning asosiy elementlarining qiyosiy tahlili keltirilgan. Sug‘urta tashkilotlarining to‘lov qobiliyatiga ta‘sir qiluvchi omillarni taqqoslash va guruhlash orqali Solvency II parametrlarini joriy etishning maqsadga muvofiqligi to'g'risida hamda birinchi bosqichda amaldagi sug‘urtalovchi va qayta sug’urta tashkilotlarining to’lov qobiliyati to‘g‘risidagi nizomga tegishli xulosalar shakllantirilgan.