ТАКОФУЛ РИВОЖИНИНГ ТАРИХИЙ ЖИҲАТЛАРИ ВА ТАРҚАЛИШ ГЕОГРАФИЯСИ - Абдуллаев Равшан Вахидович; Дадабaев Умиджон Абдусамат ўғли (Insurance market of Uzbekistan, 2024)
Ушбу мақолада Такофул (Исломий суғурта) тизимининг пайдо бўлиши, унинг тарихий ривожланиш йўналишлари ва дунё бўйлаб тарқалиш географияси таҳлил қилинади. Такофулнинг қадимги Исломий анъаналарга асосланганлиги, унинг суғурта бозоридаги ўзига хослиги ҳамда барқарор ривожланишга қўшадиган ҳиссаси ёритилади. Шунингдек, Малайзия, Яқин Шарқ ва бошқа минтақалардаги амалиёт ва дастурлар мисолида тақофулнинг дунё миқёсидаги аҳамияти кўрсатилади.