АКЦИЯДОРЛИК ЖАМИЯТЛАРИ КАПИТАЛИНИ БОШҚАРИШ МЕХАНИЗМИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Турсунова Наргиза Рахимовна (Insurance market of Uzbekistan, 2024)
Мақолада акциядорлик жамиятларида капитални бошқариш механизмини ташкил этишнинг зарурати ва долзарблиги асосланган. Капитални бошқариш тамойиллари ва унинг асосий жиҳатлари ёритилган. Акциядорлик жамиятларида капиталдан фойдаланиш самарадорлигини оширишга доир чора-тадбирларни ишлаб чиқишнинг ўзига хос ҳусусиятлари баён этилган. Капиталдан фойдаланишга доир самарадорлик кўрсаткичларининг мазмуни ва улардан фойдаланишнинг иқтисодий асослари очиб берилган. Капитални шаклланиш манбаларини бошқариш механизмини такомиллаштиришга доир таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.