MILLIY IQTISODIYOTDA TO’QIMACHILIK KORXONLARI RAQOBAT STARTEGIYASINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - To’g’onov , Ibroximho’ja (Insurance market of Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada toʻqimachilik sohasining iqtisodiyot tarmoqlarifagi ahamiyati, hususan YaIM, eksport va bandlik darajasidagi o’rni yoritilgan. Shuningdek, to'qimachilik korxonalari bozor mavqeyini saqlab qolishi va o'sishi uchun kuchli strategiyalarga ega bo'lishi hamda global to'qimachilik sanoatining raqobatbardoshligini oshirish yo’llari tahlil qilingan. Ta'minot zanjiri boshqaruvi, innovatsiyalar, bozor tahlili, operatsion samaradorlik va raqamli transformatsiya kabi muhim mavzularga qaratilgan ushbu tadqiqotda milliy iqtisodiyotda to'qimachilik korxonalari uchun raqobatbardosh strategiyalarni yaratish salohiyati ko'rib chiqilgan.