TOSHKENT SHAHRIDAGI HAVONING IFLOSLANISHI: SABABLAR VA YECHIMLAR - Xamdamov, Shoh-Jaxon; Usmanov, Anvar (Insurance market of Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola Toshkent shahridagi havo ifloslanishining asosiy sabablarini, uning aholi salomatligi va ekologiyaga ta'sirlarini hamda muammoni hal etish bo'yicha taklif etilgan yechimlarni tahlil qiladi. Shahar bo'ylab havo ifloslanishining asosiy manbalarini, jumladan transport, sanoat chiqindilari, va qurilish ishlari tufayli yuzaga kelgan zarracha moddalar va zararli gazlarning atmosferaga chiqarilishini ko'rib chiqadi. Maqolada havoning ifloslanish darajasini pasaytirish va shahar aholisining salomatligini himoya qilish yo'llari, jumladan ekologik toza transport vositalariga o'tish, qattiq chiqindilarni boshqarishni yaxshilash va qurilish normativlarini qat'iy bajarish kabi choralarga e'tibor qaratiladi.