АVTOMOBIL SUG‘URTASIDA SUG‘URTA QOPLAMALARI DINAMIKASIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - Ikromov, Ahmadjon (Insurance market of Uzbekistan, 2024)
Maqolada avtomobil sug‘urta qoplamalariga bo‘lgan talab va unga ta’sir etuvchi omillar asosida modeli, talab uzoq muddatli dinamikasining vaqtli qatorlar modeli va neyron to‘rlari orqali modeli tuzilgan. Avtomobil sug‘urtasida sug‘urta qoplamalariga bo‘lgan talab kontsepsiyasi bo‘yicha tadqiqotchi olimlarning izlanishlari o‘rganildi. Tuzilgan modellarning prognoz xatoligi o‘lchovlari orqali solishtirma tahlili amalga oshirilgan.