XIZMAT KO‘RSATISH KORXONALARIDA INSON RESURSLARIGA QILINGAN XARAJATLAR SAMARADORLIGINI BAHOLASH METODOLOGIYASI - Usmanova Nigina Marupovna (Insurance market of Uzbekistan, 2026)
Ushbu maqolada xizmat ko‘rsatish korxonalarida inson resurslariga qilingan xarajatlarning turlari, ularning iqtisodiy va ijtimoiy mohiyati hamda samaradorligini baholash zarurati kompleks tarzda yoritilgan. Shu bilan birga inson resurslariga yo‘naltiriladigan xarajatlar to‘g‘ridan-to‘g‘ri, rivojlantiruvchi, ijtimoiy va bilvosita guruhlarga ajratilib, ularning har biri xizmat sifati va korxona natijadorligiga ta’siri o‘zaro bog‘liqlikda tahlil qilingan. Shuningdek, mazkur xarajatlarning xizmat ko‘rsatish jarayonidagi o‘rni, xodimlar motivatsiyasi, mijozlar qoniqishi hamda raqobatbardoshlikni ta’minlashdagi ahamiyati asoslab berilgan.