QISHLOQ XO‘JALIGIDA SUG‘URTA FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH - Djumayev Jonibek O‘rinovich (Insurance market of Uzbekistan, 2026)
Mazkur maqolada qishloq xo‘jaligida sug‘urta faoliyatini rivojlantirishning iqtisodiy ahamiyati va uning agrar soha barqarorligini ta’minlashdagi o‘rni tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishida yuzaga keladigan risklar, sug‘urta xizmatlari bozori holati hamda agrar sug‘urtani rivojlantirishning zamonaviy mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, fermer xo‘jaliklari va agroklasterlarda sug‘urta tizimini takomillashtirish, davlat qo‘llab-quvvatlashi va xalqaro tajribadan samarali foydalanish masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijasida qishloq xo‘jaligida sug‘urta faoliyati samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.