SUGʻURTA TASHKILOTLARI FAOLIYATIDA MOLIYAVIY BARQARORLIKNI BOSHQARISH TIZIMI - Xolbayev Azamat Yuldashovich (Insurance market of Uzbekistan, 2026)
Mazkur maqolada sugʻurta tashkilotlari faoliyatida moliyaviy barqarorlikni boshqarish tizimining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Moliyaviy barqarorlik sugʻurta kompaniyalarining uzoq muddatli toʻlovga qobiliyatliligi, risklarni samarali boshqarishi hamda sugʻurtalanuvchilar oldidagi majburiyatlarini o‘z vaqtida bajarish qobiliyati bilan chambarchas bogʻliq. Maqolada moliyaviy barqarorlikni baholash ko‘rsatkichlari, boshqaruv mexanizmlari va ularni takomillashtirish yo‘llari yoritilgan.