AGROSANOAT MAJMUIDA SUG‘URTALANGAN OB’EKTLAR HOLATINI MONITORING QILISHDA RAQAMLI GAT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI - Yadgarov Akram Akbarovich (Insurance market of Uzbekistan, 2026)
Ushbu maqolada iqlim o‘zgarishlari sharoitida agrosanoat majmuida faoliyat yuritayotgan qishloq xo‘jaligi korxonalari tomonidan ekilgan qishloq xo‘jaligi ekinlari holatini monitoring qilishda raqamli GAT texnologiyalari orqali nazorat qilish va sug‘urta harajatlarini tejash hamda sug‘urta xavflarini baholash uslubiyoti tadqiq qilingan. Raqamli GAT texnologiyalari orqali sug‘urtalangan ob’ektlar nazoratini takomillashtirish borasida taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.