TIJORAT BANKLARI TOMONIDAN AKSIYADORLIK JAMIYATLARI FAOLIYATINI MOLIYALASHTIRISHNING AMALDAGI HOLATI TAHLILI - Xasanov Xayrullo Nasrullayevich (Insurance market of Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada tijorat banklari tomonidan aksiyadorlik jamiyatlari faoliyatini moliyalashtirishning ahamiyati va roli bayon etilgan. Tijorat banklari tomonidan milliy iqtisodiyotni rivojlantirish va korporativ tuzilmalar faoliyatini moliyalashtirishdagi o‘rni bo‘yicha iqtisodchi olimlarning ilmiy tadqiqotlari o‘rganilgan. So‘nggi yillarda tijorat banklari tomonidan iqtisodiyot tarmoqlarini kreditlash amaliyoti tahlil qilingan. O‘zbekistonda tijorat banklari faoliyatini rivojlantirishga doir ilmiy takliflar shakllantirilgan.