ISLOM MOLIYASINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI, AMAL QILISHI BILAN BOGʻLIQ OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Qo‘ldoshev Jahongir Qamariddinovich (Insurance market of Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada islom moliyasining nazariy-huquqiy asoslari, ribo, gʻarar va maysir kabi islomda va oʻz oʻrnida islom moliyasida man etiladigan holatlar, shuningdek islom moliyaviy institutlari amal qilishining tamoyillari va moliyaviy instrumentlarining shakllanish mexanizmi tahlil qilingan. Islom moliyasi global moliyaviy tizimning barqaror va etik yoʻnalishi sifatidagi afzalliklari ilmiy asosda yoritilgan.