АКЦИЯДОРЛИК ЖАМИЯТЛАРИДА КОРПОРАТИВ БАҲОЛАШ АМАЛИЁТИНИ САМАРАЛИ ТАШКИЛ ЭТИШ МЕХАНИЗМИ - Мавлянова Юлдузхон Турғуновна (Insurance market of Uzbekistan, 2024)
Мамлакатимизда фаолият юритаётган акциядорлик жамиятларида замонавий корпоратив бахолаш механизмини самарали ташкил этиш бугунги кундаги муҳим вазифалардан бири саналади. Акциядорлик жамиятлари амалиётида молиявий хисоботнинг халқаро стандартлари билан бир вақтда халқаро корпоратив бахолаш амалиётини тадбиқ этилиши уларнинг халқаро интеграциялашувини таъминлайди. Мақолада корпоратив баҳолашнинг илмий-амалий жиҳатларини ёритиш билан бирга акциядорлик жамиятлари молиявий кўрсаткичлари ёрдамида таҳлил натижалари шакллантирилган. Корпоратив бахолаш амалиётини такомиллаштиришга доир илмий таклиф ва амалий тавсиялар шакллантирилган.