ILG’OR XORIJIY TAJRIBALAR ASOSIDA O’ZBEKISTON TA’LIM TIZIMIDA MOLIYAVIY SAVODXONLIKNI OSHIRISHNING DOLZARB MASALALARI - Shamansurova , Zilola; Sindarov , Fazliddin (Insurance market of Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqola, O‘zbekiston ta’lim tizimida, xususan maktab ta’limida moliyaviy savodxonlik darajasini oshirishning muhim masalalarini ko’rib chiqish va ilg‘or xorijiy tajribalarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada, turli mamlakatlarning moliyaviy savodxonlik dasturlari tahlil qilinib, ularning O‘zbekiston sharoitiga moslashishi yo‘llari o’rganilgan. Tadqiqotda moliyaviy savodxonlik aholining iqtisodiy barqarorligi va farovonligiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini ta’kidlab, bu borada davlat va xususiy sektor hamkorligi, ta’lim muassasalarida maxsus kurslar va treninglar tashkil etish, shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va interaktiv uslublardan foydalanish zarurligini qayd etilgan. Xorijiy tajriba asosida ishlab chiqilgan taklif va tavsiyalar O‘zbekiston maktab ta’lim tizimida moliyaviy savodxonlikni oshirishga qaratilgan amaliy dasturlarni shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.